Bilguiden: Hvorfor vælge en Ford Mondeo?

29-07-2020

Mondeo var den første model fra Ford som blev elektrificeret i form af en hybridudgave med et mindre batteri på 1,4 kWh som automatisk lades op og hjælper benzinmotoren til en forbedret brændstoføkonomi på over 17 km/l, hvilket er mere end godkendt for en fuldvoksen stationcar.


Alt det bedste fra den populære Mondeo er nøjagtig det samme i hybridudgaven – og alligevel får du en meget mere brændstoføkonomisk, intelligent og stilfuld køreoplevelse med tilføjelsen af en elmotor. Og det til en lige så konkurrencedygtig pris.


Bilguiden: Se vores test af Mondeo Hybrid:


Skal ikke lades op i garagen

Mondeo Hybrid er ikke en plug-in hybrid. Det vil sige, at du ikke selv skal lade batteriet op eller bruge tid på at lede efter en opladningsstation. Batteriet lader, mens du kører, og bliver også brugt løbende, så elmotoren hele tiden bidrager til det lavest mulige brændstofforbrug.

Det er i høj grad når du bremser, at bilens batteri bliver ladt op. Bremsesystemet opfanger op til 90 procent af nedbremsningsenergien og lagrer den i batteriet. Det betyder, at det faktisk ofte er elmotoren som bremser for dig. Bremser man hårdt er det dog de mekaniske bremser som tager over, men overgangen mærker man stort set ikke.

På motorsiden får man i hybrid-versionen en intelligent 8-trins CVT gearkasse, der tilpasser gearskift ud fra ens individuelle kørestil. Systemet kan også aflæse op- eller nedadgående hældninger og hårde sving, som den justerer gearskift ud fra og dermed skaber en mere flydende køreoplevelse.


Veludstyret og lydløs

Mondeo er veludstyret fra begyndelsen. Den store skærm i midten med navigation er standard og derudover kan nævnes opvarmet forrude, bakkamera, nøglefri betjening og skiltegenkendelse.

Som noget helt nyt fås Mondeo også for første gang med en intelligent fartbegrænser, der med trafikskiltegenkendelse og et kamera i forruden hjælper med at holde bilens hastighed inden for fartgrænsen.


Kontakt osBook en prøveturLæs mere om Ford Mondeo HEV


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bjarne Nielsen A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bjarne Nielsen A/SAnmeldelser